Sponsored by Sterretje

 

Winkelwagen:

 

Tijl Promotions

Gadget(s)

to

you!

Recycled Products

                            

 

 

REDUCEREN - HERGEBRUIKEN - RECYCLEN


Wanneer je op zoek bent naar een promotioneel product dat jouw logo draagt, wil je dat dit voldoet aan de Europese wetgeving en, zo mogelijk, een duurzamere optie is dan gewoon een traditioneel plastic weggevertje. Maar dan rijst ook meteen de vraag: wat is een duurzamere optie? Met duizenden promotionele producten en een heleboel discussies over wat duurzaam is en wat niet, hebben we ervoor gekozen om ons Green Concept assortiment te bekijken vanuit een perspectief van Reduceren-Hergebruiken-Recyclen.

REDUCEREN: Veel promotionele producten zijn gemaakt van verschillende soorten kunststof. Door producten te selecteren waarvan het kunststofgehalte is gereduceerd, bijvoorbeeld omdat ze zijn gemaakt van een mix van natuurlijke vezels en kunststof, draag je bij aan de vermindering van de totale hoeveelheid plastic die wordt gebruikt.

HERGEBRUIKEN: Wij geloven dat dit een van de belangrijkste boodschappen is die je kunt meegeven met een promotioneel product. Gebruik de items gedurende lange tijd opnieuw. Steeds meer landen verbieden plastic items voor eenmalig gebruik, zoals bekers en bestek. Herbruikbare koffiebekers ondersteunen deze duurzame doelstelling en zijn een geweldige achtergrond voor jouw merk. Hetzelfde geldt voor katoenen of jute draagtassen in plaats van plastic tasjes.

RECYCLEN: Wij zijn actief bezig met het ontwikkelen van producten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zoals onze Americano®-koffiebeker. Deze beker is gemaakt van afvalmaterialen van alle Americano®-bekers die we produceren, waardoor onze hele Americano-productie duurzamer wordt! Maar we hebben ook gerecyclede papierproducten, gerecycled glas, gerecyclede PET-paraplu’s en -tassen en zelfs pennen die zijn gemaakt van gerecyclede flessen. Als het gaat om recyclen, is de mogelijkheid om het product na gebruik te recyclen ook een factor die we in beschouwing nemen.

Dus zijn de producten in deze brochure 100% gecertificeerd duurzaam? - Nee, dat niet. Vertegenwoordigen ze ons voorstel voor een duurzamere keuze wanneer je op zoek bent naar een promotioneel product? - Jazeker! Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe producten. Dat deze producten conform en duurzaam zijn, is de eerste prioriteit, maar het is een proces dat stap voor stap wordt uitgevoerd. Ons Green Concept assortiment wordt elk jaar uitgebreid, waardoor je voortdurend kunt kiezen uit meer duurzame promotionele producten.Ook hebben wij in ons assortiment een aantal producten uit de nieuwe DoitGreen bioplastic collectie: items gemaakt met natuurlijke kracht voor meer duurzaamheid:

  • 100% recyclebaar, geen weekmakers, BPA vrij
  • Geproduceerd in Duitsland
  • Herbruikbaar door gebruik van zeer robuust en duurzaam materiaal
  • Voldoet aan de voedselveiligheid norm en neutraal van smaak
  • Kort transportroute voor actieve CO2-reductie
  • Gemaakt met behulp van groene stroom uit eigen fotovoltaïsche installatie

 

 

GRONDIGE DUURZAAMHEID

Bij Tijl Promotions B.V. streven wij ernaar onze activiteiten te allen tijde uit te voeren met duurzaamheid in ons achterhoofd. De producten die we verkopen zijn geproduceerd op verantwoordelijke en ethische manier en voldoen aan de nationale wet- en regelgeving in alle markten waar we actief zijn. Deze standaarden stellen onze productie-experts in staat om eventuele kwesties vroegtijdig in de ontwikkelingsfase te identificeren die wellicht niet voldoen aan de eerdergenoemde standaarden en onze duurzame productiemethoden belemmeren.

Op de productconformiteit wordt ook toezicht gehouden tijdens de volledige levenscyclus van de productie. We werken er hard aan om de hoge verwachtingen van onze klanten waar te maken en te voldoen aan de transparantievereisten voor de Europese markten. Actuele voorschriften worden op eenvoudige wijze beschikbaar gesteld tijdens de levenscyclus van de productie, om ervoor te zorgen dat onze producten tot in het kleinste detail conform zijn. Alle producten worden tijdens en na de introductie onderworpen aan nalevingsbeoordelingen in zowel onze eigen testfaciliteiten als in testlaboratoria van derden. Onze degelijke methoden voor kwaliteitscontrole garanderen dat de producten die je kiest voor jouw merk met vertrouwen kunnen worden verkocht en gebruikt.

Wij vinden het bij Tijl Promotions B.V. dus ook heel belangrijk dat we denken aan onze volgende generaties.
 


 

 

 

Ook met textiel houden wij ons bezig met het milieu!

Back to top